جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۵:۰۵
فرمانداری شهرستان فریدن

فرماندار فریدن: تدوین طرح گذرگاه فرهنگی در اولویت قرار گیرد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، جلسه ای با حضور فرماندار، بخشدار بخش مرکزی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان و جمعی از فعالان صنایع دستی و برخی از قالی بافان به مناسبت هفته صنایع دستی و روز ملی فرش برگزار شد. فرماندار فریدن ضمن تبریک به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و روز […]

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، جلسه ای با حضور فرماندار، بخشدار بخش مرکزی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان و جمعی از فعالان صنایع دستی و برخی از قالی بافان به مناسبت هفته صنایع دستی و روز ملی فرش برگزار شد.

فرماندار فریدن ضمن تبریک به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و روز ملی فرش عنوان کرد: هنر یعنی زیبایی و بزرگترین هنرمند عالم خداوند است و هرکس با اندیشه های زیبا خالق زیبایی و هنر باشد یک نوع خدمت به روح و روان بشر کرده است و نوعی عبادت است.

عزیزاله عباسی  با بیان اینکه انسان عاشق زیبایی است، خاطرنشان کرد :هنر صنایع دستی هنری است که زیبایی درون انسان به وسیله دست های هنرمند روی اجسام طبیعی تجلی پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: انجمن صنایع دستی و فروشگاه مجازی برای فروش و اقتصادی کردن هنر دست هنرمندان در زمینه صنایع دستی باید پیگیری و اجرایی شود.

فرماندار فریدن تاکید کرد: توسعه صنعت گردشگری شهرستان نیازمند یک بازارچه دائمی صنایع دستی یا اجرای طرح گذرگاه فرهنگی  است که در جلسه مطرح شد و میراث فرهنگی تدوین این طرح را پیگیری کند.

عباسی با توجه به اینکه برخی از هنرمندان نبود مکان مناسب در راستای رشته هنری خود را از مشکلات عنوان کردند، گفت: برخی مکان های بلاءاستفاده در شهرستان وجود دارد که پیگیر آن هستیم تا با تغییر کاربری آنها را در اختیار مشاغلی قرار بدهیم که فاقد مکان هستند.

وی تاکید کرد: برخی از هنرمندان که فاقد بیمه هستند می توانند از ظرفیت بیمه روستائیان و عشایر استفاده کنند.

فرماندار همچنین برند سازی و تبلیغات مناسب خصوصا در فضای مجازی را عامل مهمی در جهت معرفی محصولات و رونق بازار فروش معرفی کرد و افزود: انتظار ما از هنرمندان شهرستان این است که در این عرصه تلاش نمایند.

عباسی اظهار کرد: فعالان و هنرمندان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نقش بسزایی در معارفه و شناساندن فرهنگ، آداب، رسوم و توانمندی‌های شهرستان به همگان دارند.

فعالان صنایع دستی عدم تمکن مالی و وجود واسطه ها، نداشتن بیمه، نبود مکان مناسب برای مشاغل در حوزه صنایع دستی و بالا بودن اجاره بهاء کارگاه ها در سطح شهرستان، واگذاری برخی زمین های صنعتی در سال های قبل به افرادی که در عرصه تولید فعالیت نداشتند، بالا رفتن هزینه های تولید به دلیل افزایش تورم، عدم حمایت در برندسازی محصولات، عدم اطلاع رسانی از نحوه اعطاء تسهیلات، نبود زیر ساخت های مناسب برای ارتباط فروشنده با خریدار که سبب شده سود تولید صنایع دستی فریدن در جیب دلال برود را از جمله مشکلات خود عنوان کردند.

شایان ذکر است در گذشته عمده صنایع دستی منطقه بافته های داری از جمله : قالی خرسک، گلیم، جاجیم، مشتهف خورجین بافی،فرش ارمنی بافت، جوال و سفره آردی بوده است که اکنون تقریبا تمامی این رشته ها غیر فعال می باشند.

تعداد کارگاه‌های فعال شهرستان ۱۵ عدد شامل رشته های : مینا کاری، چرم دوزی، قلمزنی، تراش سنگ، فیروزه کوبی، ملیله سازی، سفال و سرامیک، گلیم و جاجیم، پیکر تراشی، خراطی چوب، معرق و مشبک و نقاشی روی چوب، معرق مس، آیینه کاری، رودوزیهای سنتی(ملیله دوزی) و منبت مبل می باشد.

مجوزهای صادره توسط اداره میراث شامل پروانه تولید کارگاهی، انفرادی و کارت شناسایی می‌باشد که ۱۲۰ پروانه معتبر تا کنون صادر گردیده و حدود ۱۵۰تا ۲۰۰هنرمند صنایع دستی در سطح شهرستان وجود دارد.

مطالب مشابه

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، به مناسبت هفته هلال احمر “عزیزاله عباسی” فرماندار فریدن روز دوشنبه به اتفاق جمعی از مسئولان شهرستانی جهت دیدار با رئیس و پرسنل هلال احمر این شهرستان در پایگاه این سازمان در شهر دامنه حضور یافتند و این هفته را به رئیس و پرسنل تبریک گفتند. در این دیدار […]

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، به مناسبت دهه کرامت و هفته فرهنگی فریدن با حضور خادمان آستان قدس رضوی، کاروان «زیر سایه خورشید» حامل پرچم متبرک بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع)، میهمان مردم روستاهای بخش زنده رود بود که جلوه های معنوی خاصی را در این روستاها ایجاد کرد. خدام […]

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، نمایشگاه «نهضت مشروطه از دریچه عکس» شامل ۲۸ قطعه عکس و ۱۰ سند از دوران و وقایع مشروطه که نقش روحانیون اصفهان را در آن به نمایش در آورده به مناسبت هفته فرهنگی فریدن و دهه کرامت در سالن سینما فرهنگ شهر داران برپا شد همچنین در کنار این […]

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن،  درمراسمی با حضور فرماندار، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان، بخشدار بخش مرکزی و جمعی از مسئولان ، قرارگاه جهادی و محرومیت زدایی شهید ادوارد آنیلی در روستای موغان شهرستان فریدن با حضور ۳۰ گروه جهادی افتتاح و شروع به کار کرد.

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 7 =