مقدمه ای بر موقعیت جغرافیایی ،تاریخی، اقتصادی و اجتماعی شهرستان
شهرستان فریدن با وسعتی حدود ۲۳/۲۱۰۷کیلومتر مربع در غرب استان اصفهان واقع و از شمال به شهرستان خوانسار ، از جنوب به شهرستان فریدونشهر و از شرق به شهرستان تیران و کرون و چادگان و از غرب به شهرستان بویین میاندشت محدود می شود. مرکز این شهرستان داران است و دارای آب و هوای کوهستانی […]
شهرستان فریدن با وسعتی حدود ۲۳/۲۱۰۷کیلومتر مربع در غرب استان اصفهان واقع و از شمال به شهرستان خوانسار ، از جنوب به شهرستان فریدونشهر و از شرق به شهرستان تیران و کرون و چادگان و از غرب به شهرستان بویین میاندشت محدود می شود.
مرکز این شهرستان داران است و دارای آب و هوای کوهستانی با تابستان های معتدل و زمستانهای سرد وطولانی است ،می توان مهمترین رودخانه های جاری در شهرستان را رودخانه پلاسجان رودخانه فصلی انار بار نام برد و نیز مهمترین ارتفاعات آن رشته دکوه دالانکوه ،رشته کوه دره بید است.
شهرستان فریدن دارای آب هوای نیمه استپی با زمستانهای سرد و طولانی و تابستانهای معتدل می باشد میانگین بارش سالانه در این شهرستان ۳۳۰ میلی متر، متوسط دمای سالانه آن بین ۱۱ الی ۱۳ درجه سانتی گراد ، متوسط درجه حرارت حداکثر ۳۳+ و حداقل درجه حرارت مطلق ۲۲- درجه سانتیگراد می باشد.
نام فریدن را بر گرفته از نام فریدون پادشاه ایران باستان می دانند و می گویند کاوه آهنگر از این سر زمین برخاسته است اینک در روستای، مشهد کاوه ، نیز آرامگاهی هست که به عقیده بعضی از مورخین کاوه و فرزندانش در آن به خاک سپرده شده اند ، این روستا اکنون در بخش چادگان واقع است.
فریدن یا پرتیکان در زمان هخامنشیان یکی از ایالات مهم ایران بوده است و تنها جاده ای که آپادانا را به شوش پایتخت زمستانی هخامنشیان وصل می کرده است.
اسکندر به هنگام تعقیب داریوش به پاداتاک(پرتیکان) آمد وآنجا را تسخیر کرد و (اوگزانر) را که والی شوش بوده را به ولایت پرتیکان منصوب کرد ،آن زمان در این منطقه شهرهایی آباد وجود داشته که به دست اسکندر در ایران دوازده شهر ساخته شده و همه آنها را اسکندری نامید از جمله آنها(( اسکندری))واقع در فریدن (شامل دو بخش اسکندری برآفتاب و نسار اسکندری)است.
در زمان ساسانیان فریدن دارای شهرها و روستاهای زیادی بوده که شاپور آباد مهمترین این مناطق به شمار می آمده است و بنای آن رابه شاپور دوم ساسانی نسبت میدهند ، در زمان صفویان این منطقه عمران و آبادی بیشتری یافت، در این زمان شاه عباس ارمنیان را از ترکمنستان کوچ داده و در برخی از مناطق ایران از جمله در فریدن ساکن نمود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، اینبار با گذر از روستاهای نهرخلج، گنجه، بادجان و قوهک به سمت روستای خلج می رویم تا آشنا شویم با این روستای کوچک و زیبای که آخرین روستا در مرز شمال غربی فریدن با بوئین میاندشت هست. خلج روستایی از توابع بخش زنده رود شهرستان فریدن در استان اصفهان […]

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، جشنواره نان و برکت با هدف معرفی ظرفیت و دستاوردهای روستایی در روستای خویگان شهرستان فریدن برگزار شد. فرماندار در حاشیه جشنواره نان و برکت روستای خویگان گفت: زنان و دختران هنرمند روستاهای خویگان، موغان و ننادگان محصولات کشاورزی، صنایع دستی و غذاهای محلی خود را در جشنواره نان […]

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فریدن، دهیار روستای موغان گفت: در ۴۸ ساعت گذشته دمای این منطقه به منفی ۳۰ درجه رسید و موجب یخ زدگی کامل رودخانه پلاسجان شد. علیمراد خزایی افزود: قطر این یخ زدگی به حدود ۵۰ سانتی متر میرسد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری فریدن، فریدن یکی از مناطق استان اصفهان است که با داشتن تاریخ و قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی، مستعد برای استفاده از امتیاز صنعت گردشگری در این استان است که این گزارش می خواهد به معرفی روستای قوهک فریدن که در ۱۶۵ کیلومتری از مرکز استان و […]