پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۱:۲۲
فرمانداری شهرستان فریدن
اصفهان
Apr 25, 2024 - Thu
Eşfehān, IR
18°C
ابرهای پراکنده
ابرهای پراکنده
3 متر بر ثانیه (m/s), شرق و شمال شرقی
46%
762.07 میلی متر جیوه (mmHg)

پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

معرفی فریدن

فریدن در فاصله ۱۴۰ کیلومتری غرب استان اصفهان  واقع شده است که درسال ۱۳۲۶ هجری شمسی  رسماً شهرستان اعلام شد .
فرمانداریها بعنوان مراکز تصمیم گیری و برنامه ریزی در شهرستانها وظایف متعددی را عهده دار میباشند که از جمله این وظایف می توان تامین امنیت عمومی، برنامه ریزیهای اقتصادی، سازماندهی امور مربوط به صنایع و گسترش آنها و امور مربوط به اشتغال شهروندان، برگزاری انتخابات، نظارت بر تامین مایحتاج مردم ، نظارت بر کار ادارات به منظور حسن انجام امور و اجرای صحیح قوانین و ساری و جاری نمودن منویات دولت ، بهداشت عمومی، ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و گسترش مراکز آموزش عالی ، نظارت بر امور حمل و نقل درون شهری و برون شهری و امور مربوط به ایاب و ذهاب عمومی و دهها وظیفه دیگر دارای اهمیت ویژه ای هستند و انتظار مسئولین و مردم از این سازمان انجام وظیفه به نحو احسن و اصلاح همه امور است و مشاهده هرگونه مشکلی در شهرستان با هر ماهیتی اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی نگاهها را متوجه فرمانداری می کند و رفع مشکل را از آن انتظار دارند

آخرین اخبار

اخبار معاونین

اخبار بخشداری ها

اخبار فرمانداری

میز خدمات الکترونیک

شهرستان فریدن

شهرستان فریدن با وسعتی حدود ۱۱۰۰ کیلومتر مربع در فاصله ۱۴۰ کیلومتری غرب استان اصفهان واقع گردیده است. ارتفاع شهرستان فریدن از سطح دریا حدود ۲۲۹۰ متر است این شهرستان از شمال با شهرستان خوانسار ، جنوب با شهرستانهای فریدونشهر و چادگان ، غرب با شهرستان بوئین میاندشت و شرق با شهرستان تیران و کرون هم مرز می باشدگفتنی است قسمت اعظم شهرستان فریدن در حوزه آبخیز زاینده رود واقع گردیده است.

آب و هوای شهرستان فریدن نیمه مرطوب با تابستانی معتدل و زمستان بسیار سرد (در تقسیم بندی اقلیمی دکتر کریمی ) است .

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان فریدن ۴۹.۸۰۸ نفر می باشد که تفضل جمعیت در روستاهای این شهرستان می باشد.

شهرستان فریدن دارای دو بخش مرکزی و زنده رود دو شهر داران و دامنه با پنج دهستان (دالانکوه، زاینده رود شمالی ،ورزق جنوبی ، ورزق و قره بیشه ) و ۲۸ روستا می باشد.

شهر داران مرکز شهرستان فریدن و یکی از شهرهای تاریخی استان اصفهان در مرکز ایران است و در ۱۴۲ کیلومتری شهر اصفهان واقع شده است.

جمعیت این شهرستان بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، برابر با ۲۰٬۰۷۸ نفر (۵٬۸۸۱ خانوار) بوده ‌است.

از مکان های دیدنی این شهر می توان به بقعه شیخ ابوسلیمان دارانی، تپه نورالشهدا، طبیعت زیبای دالانکوه، طبیعت اطراف شهر، موزه مردم شناسی و…. اشاره کرد.

 

شهر دامنه شهری در میان کوه‌های سر به فلک کشیده دالانکوه که در مساحتی ۳ هزار هکتاری و با جمعیتی ۱۰ هزار نفری در قلب شهرستان فریدن قرار گرفته و در ۱۳۴ کیلومتری غرب شهر اصفهان واقع شده است.

از شمال با شهرستان خوانسار، از شرق با شهرستان تیران ، از غرب با شهر داران ، از جنوب در مجاورت رشته کوه های دالانکوه و همچنین در مسیر ترانزیت اصفهان – خوزستان قرار دارد.

از مکان های دیدنی این شهر می توان به سه چشمه به نامهای قلندوز، میانه و بیخه درست در جنوب دامنه، چشمه سراج، حوض میانی بیغش، دو چشمه به نام های حوض شاه، سیاه دره، چشمه آب باریک، چشمه نیلاب، دره دَبّه، دهانه ی کلنگ (غار طبیعی )، پارک و آبشار جنگلی پرتیکان و …. اشاره کرد.


 

روستای دره بید از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان می باشد که در ۱۴۲ کیلومتری غرب شهر اصفهان واقع شده است. نام روستا برگرفته از درخت‌های وحشی بید است که روستا را در بر می‌گیرند. محل پیشین روستا در هشت کیلومتری شمال منطقه فعلی روستا بوده است.

طبیعت زیبای این روستا که در دل خود دشت لاله های واژگون به مانند الماسی سرخ می درخشد هر ساله اردبیهشت ماه میزبان گردشگران بسیاری است و آب خنک و گواری چشمه هایش سیراب کننده گردشگران است. 

روستای قفر از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان در هفت کیلومتری شهر داران و شمال شرقی آن واقع شده و از شهر اصفهان ۱۴۵ کیلومتر فاصله دارد که جمعیتی حدود هزارو دویست نفر در آن سکونت دارند.

موقعیت جغرافیایی خاص در دو نقطه روستای قفر به دلیل وزش باد غالب جنوب–جنوب غربی  منطقه به ارتفاعات این روستا موجب رونق ورزش هوایی پاراگلایدینگ و فعالیت خلبانان بومی شهرستان و سایر نقاط استان شده است.

روستای طرار از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان و جزئی از دهستان دالانکوه می‌باشد، طرار در ۷ کیلومتری جنوب شرقی شهر داران و ۱۴۹ کیلومتری مرکز استان و در دامنه دالانکوه واقع شده است.

بر اساس آخرین آمار جمعیت این روستا بالغ بر ۴۸۰ نفر با ۱۱۳ خانوار که شغل عمده ساکنان این روستا  اغلب کشاورزی و دامپروری می باشد .

روستای گل امیر یکی از روستاهای دهستان زاینده ‌رود شمالی از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان که آب کشاورزی آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات و حبوبات است . بر اساس آخرین آمار جمعیت این روستا بالغ بر ۶۳۷ نفر می باشد و در ۱۷ کیلومتری شهر داران  و در ۱۵۷ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد.

در گویش محلی این روستا با نام  بلمیر شناخته می شود و شغل ساکنان آن کشاورزی و دامپروری است.

از جمله مکان های  گردشگری آن می توان به کوشک تاریخی شهرستان فریدن که متعلق به دوران قاجاریه است  اشاره کرد که در داخل آن سه قبر از خوانین روستای گل امیر دفن شده اند.

روستای اسکندری یا اسکندری برآفتاب از جمله روستاهای پر جمعیت شهرستان فریدن می باشد که در بخش مرکزی و ۲۶ کیلومتری مرکز شهرستان (شهر داران) و در ۱۶۸ کیلومتری از شهر اصفهان واقع شده که بیش از ۲۰۰۰ نفر از صنوف مختلف در آن ساکن می باشند.

اسکندری برآفتاب در دشت وسیعی در ساحل شرقی رودخانه پلاسجان قرار دارد که قرار گرفتن در کنار رودخانه پلاسجان بر زیبای روستا می افزاید و پذیرای گردشگران بسیاری در کنار رودخانه می باشد.

روستای نسار در ساحل غربی رودخانۀ پلاسجان(سرشاخۀ زاینده رود) واقع گشته ، دارای طرح دایره ای و درگرداگرد تپه های کم ارتفاع قرار دارد.

این روستا در دهستان زاینده رود شمالی قرار دارد و از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن می باشد که در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان و ۱۶۸ کیلومتری مرکز استان واقع شده و براساس سرشماری مرکز آمار ایران  جمعیت آن ۶۸۲ نفر (۱۶۲خانوار) می باشد.

از مکان های دیدنی آن می توان به ساحل زیبای پلاسجان و تپه های تاریخی این منطقه اشاره کرد.

روستای سینگرد از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان است که در ۲۷ کیلومتری شهر داران و ۱۷۱ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است ، این روستا در دهستان زاینده رود شمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران جمعیت آن ۴۳۲ نفر (۱۰۲خانوار) می باشد.

از مکان های گردشگری می توان به کلیسای استپانوس با ۳۰۰سال قدمت مربوط به دروان صفویه  اشاره کرد که ۵۰۰ متر وسعت و ۱۵۰مترمربع زیربنا دارد و ارتفاع بنا نیز حدود ۵متر می باشد .

روستای عادگان در بخش مرکزی شهرستان فریدن استان اصفهان و در ۳۲ کیلومتری شهر داران و ۱۷۴ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است .  این روستا دلیل فراوانی آب در این منطقه با نام آبگان نیز  شناخته می شود که شغل اکثر اهالی دامپروری و کشاورزی می باشد.

یکی از آثار تاریخی فریدن که امروزه در معرض نابودی نیز قرار گرفته مقبره ۲۶۰ ساله روستای عادگان می باشد و مکان های تاریخی از جمله ده زرگر و سواحل پلاسجان از جاذبه های گردشگری این روستا است.

روستای موغان در بخش مرکزی شهرستان فریدن  اصفهان در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی داران و ۱۶۶ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸۵ نفر (۱۵۹خانوار) بوده‌است.

دستکندهای تاریخی (شهر ۴ طبقه زیر زمینی)، ساحل رودخانه ی پلاسجان، کهنه موغان، قبور ارامنه از جمله مکان های گردشگری این روستا است.

روستای خویگان در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۲۸ کیلومتری جنوب شرقی داران  و ۱۶۹ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است.

خویگان  قدمتی کمتر از ۴۰۰ سال دارد البته علت پیدایش این روستا در ابتدا به خاطر وجود روستاهای پراکنده در اطراف این روستا بوده که الان جز ویرانه  و چند قبرستان قدیمی از آن ها چیزی بر جای نمانده است .

مقبره گریگور یا لوساهانگیست یکی از بزرگان ارامنه در روستای خویگان سفلی می باشد که هر ساله نیز مسیحیان داخل و خارج کشور یک روز خاص را برای ادای احترام به این مرد مقدس در نظر گرفتند که در میان محلی ها به عیدگلدرون ارامنه معروف است.

روستای ننادگان در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۲۴ کیلومتری جنوب شرقی داران و ۱۶۶ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است.

ننادگان دارای پیشینه تاریخی نسبتا طولانی بوده به طوریکه در کتب قدیمی به وضوح از تپه های تاریخی این روستا نامبرده شده است. اهالی این روستا افتخار میزبانی امامزاده سلطان سید محمد (ع) از نوادگان امام موسی کاظم(ع)  را نیز دارا می باشند.

روستای قعله ملک در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۲۲ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۶۴ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است.

طبیعت بکر وزیبای روستایی، حاشیه رودخانه پلاسجان، قبرستان قدیمی ارامنه، دشت سرسبز زمینهای کشاورزی روستا و جریان رودخانه پلاسجان، مناظر کوه های سربه فلک کشیده ، گلهای وحشی زرد که درفصل اردیبهشت ماه شکوفه می دهد از جاذبه های گردشگری این روستا است.

روستای سواران در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۶۲ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۱۷۶ نفر می باشد و سواحل زیبای پلاسجان و طبیعت بکر این روستا از جاذبه های گردشگری منطقه به شمار می رود.

روستای غرغن در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۱۷ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۵۸ کیلومتری از مرکز استان واقع شده ، شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است و جمعیت این روستا طبق آمار ۵۲۴ نفر می باشد.

کلیسای سنت نشان، طبیعت زیبای بکر این روستا از جاذبه های گردشگری این منطقه است.

روستای چیگان در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۶۰ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی آن کشاورزی و دامپروری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۳۲۴ نفر می باشد و سرسبزی و زیبای این روستا در جوار جریان گوش نواز رودخانه پلاسجان آرامش خاصی را در ذهن انسان تداعی می کند و آرامشی بی بدیل به آدمی هدیه می کند.

روستای سفتجان در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۱۳ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۵۴  کیلومتری از مرکز استان واقع شده و شغل اکثر اهالی کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۱۴۷۴ نفر و زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد. حمام تاریخی قاجاریه، طبیعت زیبا و بکر، کوه زیبای یتیم، چشمه غیاض، تپه های تاریخی از جاذبه های گردشگری این منطقه است.

روستای نماگرد در بخش مرکزی شهرستان فریدن در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی داران و ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان واقع شده ، زبان اصلی اهالی روستا  زبان ترکی و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۶۳۴ نفر می باشد و از جاذبه های گردشگری این روستا می توان به اردوگاه ارامنه، قبرستان ارامنه، طبیعت زیبا و بکر، دست کنده های تاریخی اشاره کرد .

روستای نهرخلج مرکزیت بخش زنده شهرستان فریدن  در ۱۰ کیلومتری شمال غرب داران و  ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۲۲۲۰ نفر می باشد و تاکستان ها، قلعه تاریخی، کوه یالانچی از جاذبه های گردشگری این منطقه است.

روستای حصور در بخش زنده شهرستان فریدن ۱۳ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۵۴ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۳۲۵ نفر می باشد و چشمه‌های جاری، شکوفه‌های بهاری درختان باغ‌ها از جمله جاذبه‌های طبیعی این روستا در شهرستان فریدن است.

بابا حصور و کوچه باغ های این روستا از دیگر جاذبه های گردشگری است.

روستای گنجه در بخش زنده شهرستان فریدن ۱۵ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۵۶ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار ۸۹۱ نفر می باشد و از مناطق دیدنی این روستا می‌توان به زیارتگاه گگ داش ، مسجد فاطمه زهرا، تپهٔ خاکی وسط روستا و همچنین قبرستان قدیمی که بیانگر قدمت این روستا است، اشاره کرد.

روستای چهلخانه در بخش زنده شهرستان فریدن ۱۹ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۶۱ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

جمعیت این روستا طبق آمار  ۲٬۷۲۸ نفر می باشد ، حمام خزینه  زیر زمینی و دستکنده های قدیمی از مکان های گردشگری این روستا به شمار می روند.

روستای بادجان در بخش زنده شهرستان فریدن ۱۹ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۶۱ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

روستای بادجان سرزمین بادهای شدید ، که طبق آمار  ۲۲۵۸ نفر جمعیت دارد از پرجمعیت ترین روستاهای توابع شهرستان فریدن به شمار می رود.

مردم این روستا از بازماندگان آذری ها می باشند که به زبان ترکی آذری سخن می گویند که البته فارسی را هم به خوبی حرف می زنند، روستای بادجان ازآب وهوای کوهستانی وطبیعت بکر برخوردار است.

مسجد قدمگاه یکی از مکان های تاریخی این روستا به شمار می رود.

روستای قوهک در بخش زنده شهرستان فریدن ، در ۲۵ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۶۶ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا فارسی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

خانه ها و دست کنده های قدیمی تا قنات های جوشان روستای قوهک و درخت کهنسال ۵۰۰ ساله ای این روستا از مکان های گردشگری است.

در این روستای زیبا با مردمی خوش مرام ، خون گرم  و پارس زبانی آشنا می شوید که هوای گرم تابستانش و سوز سرمای زمستانش را عادت کردند.

روستای خلج در بخش زنده شهرستان فریدن، در ۲۸ کیلومتری شمال غرب داران و ۱۶۹ کیلومتری از مرکز استان واقع شده؛ زبان اصلی اهالی روستا ترکی می باشد و شغل اصلی آنها کشاورزی و دامداری است.

مسجد جامع تاریخی ، حمام تاریخی ، آسیاب قدیمی ، اقامتگاه بومگردی، سرچشمه ، قنوات، مزارع، مراتع، باغات، کوهستان ها، چشمه ساران، دشت ها و بیشه زار های سرسبز از جاذبه های این روستا می باشد که سالانه  توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند .

جاذبه های شهرستان فریدن

گزارش تصویری